Saturday, July 14, 2018

Jom Jenjalan : Plaza Angsana Johor Bahru


Jom Jenjalan : Plaza Angsana Johor Bahru. Hmmm. Satu satunya sebab datang sini pada hari ini adalah untuk beli mainan Boboiboy untuk ici. Si iqi pun tumpang sekaki lah. Bila lagi nak dapat peluang kan. Layan jangan tak layan. Memang tak ingat dunia la lepas dah dapat apa yang dihajati.

Lokasi
Carian : Plaza Angsana Johor Bahru
Koordinat : 1.495212,103.7032863

Maklumat penuh...

Sunday, July 8, 2018

Jenjalan Cari Makan : Restoran Bumbu Asli


Jenjalan Cari Makan : Restoran Bumbu Asli. Lepak makan kat sini jap masa lunch tadi dengan Mustakim. Pilihan tak berapa banyak untuk aku. Tapi rasa memang OK la. Harga a bit pricey. But. Yang penting sedap kan. Layan je.

Lokasi
Carian : Restoran Bumbu Asli Danga Bay
Koordinat : 1.4836116,103.7190736

Maklumat penuh...

Saturday, July 7, 2018

Jom Jenjalan : Laman DiRaja, Pontian


Jom Jenjalan : Laman DiRaja, Pontian. Sempat meronda di sini memandangkan hampir 3 hari aku berada di Pontian. Satu tarikan baharu yang menarik. Kalau dulu, disinilah letaknya taman permainan kanak-kanak yang kini dah diubah ke kawasan gerai makanan.

Maklumat penuh...

Jom Jenjalan : Bazar Mydin Anjung Nusajaya


Jom Jenjalan : Bazar Mydin Anjung Nusajaya. Singgah sini jap untuk belanja bulan tadi. Dah makin kelas tempatnya. Banyak tempat untuk duduk berehat. Medan Selera yang serba lengkap. Dan tak dilupakan, Taman permainan khas untuk kanak-kanak. Apa lagi dua kebudaks tu. Sampai peluh menyimbah la.

Maklumat penuh...

Sunday, June 24, 2018

Jenjalan Cari Makan : Yus Be Chicken Chop


Jenjalan Cari Makan : Yus Be Chicken Chop. Kedai ni memang lain daripada yang lain. Masuk. Tengok menu atas meja. Ambil kertas order. Tulis nombor meja dan hidangan yang dikehendaki. Lepas tu hantar ke kaunter dan tunggu sampai hidangan sampai. Memacam menu segera yang best. Aku amik oblong ayam, burger ayam, chicken chop dan benjo. Best!

Maklumat penuh...

Friday, June 22, 2018

Jom Jenjalan : Homestay Abah, Baling


Jom Jenjalan : Homestay Abah, Baling. Homestay Abah menawarkan dua buah rumah dengan harga yang berpatutan dengan pemandangan berhadapan terus dengan Gunung Baling. Memang enjoy di sini dengan suasana kampung yang mempersonakan. Ambil gambar kedua-dua homestay yang ada, Homestay 1 dengan binaan rumah kampung asal. 4 bilik tidur. Ruang rehat dan ruang dapur yang besar. 2 tandas dan 2 bilik air. Homestay 2 dengan ciri terkini. 2 bilik tidur. 2 tandas dan 2 bilik air. Keduanya mempunyai ruang rehat outdoor menghadap gunung Baling.

Maklumat penuh...

Jom Jenjalan : Pengkalan Hulu Superbowl


Jom Jenjalan : Pengkalan Hulu Superbowl. Sempat jugak kami layan bowling sebelah petangnya. Yang best. Kasut baby dan bola bowling untuk budak kecik ada. Just mintak dari stafnya yang ramah. Seronok layan bowling petang tu. Siap naikkan pagar untuk lane ici tau. Pemenang. Iqa. Dan last sekali adalah ici la. Hehehe. Leh layan lagi ni.

Maklumat penuh...

GuestBook